Värmdö kommun fortsätter att ducka ansvaret

IMG_8133.jpg

Idag publicerade Värmdö kommun en kommentar om utsläppen av giftigt vatten till Farstaviken på sin hemsida. Den som hoppas på svar om kommunen tänker stoppa utsläppet blir besviken – kommentaren innehåller samma icke-svar som tidigare har lämnats av allianspartierna.

Istället för att besvara frågan uppehåller sig kommunen vid att i positiva ordalag beskriva vad som händer vid soptippen, som enligt kommunen ska ha en "färdig rening" av det lakvatten som släpps ut senast år 2019. Problemet med detta beslut har beskrivits mer än en gång på denna sida, bland annat här (scrolla ner till "Föreläggandet").

Vad vi väntar på är svar om kommunen kommer att ställa krav på det giftiga vatten som rinner ut ur röret till Farstaviken. Det är en helt annan fråga – och hög tid att besvara den.