Jag har en fråga, Lars-Erik Alversjö!

Foto: Moderaterna

Foto: Moderaterna

På kommunfullmäktige (kommunens "riksdag") den 21 mars ska allmänheten få svar på sina frågor till kommunens politiker. Alla kan skicka in en fråga senast den 14 mars och den kommer att besvaras på mötet, mellan kl 18 och 18:45, om frågeställaren är på plats.

Jag har en fråga till Lars-Erik Alversjö, ordförande i bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden.

"Det släpps ut giftigt vatten i Farstaviken genom ett rör som ägs av Villeroy & Boch. Det jag vill veta är: kommer Värmdö kommun att sätta tydliga gränsvärden för hur mycket tungmetaller och andra gifter som får släppas ut till Farstaviken genom röret?

Jag har ställt frågan förr men inte fått något svar. På kommunfullmäktigemötet vill jag inte höra en gång till om hur komplicerad situationen är vid tippen, vilka utredningar som görs, spekulation om varifrån vattnet kommer – och absolut inte – hur arbetet med övertäckningen av tippen går. Jag vet redan allt det där. Jag vill bara ha svar på frågan."