Skicka en julhälsning!

Idag är det 13 dagar kvar tills röret ska vara stängt, enligt Värmdö kommun. Stängröret.se gick en sväng uppe vid stenkrossen och tippen och spanade efter reningsanläggningar, men såg inget som tydde på att vare sig Villeroy & Boch eller JM förberedde sig för framtiden.

Däremot var det sjukt mycket vatten i dikena ända uppifrån tippen ned till Farstaviken. På flera områden låg marken under vatten, bland annat marken mellan Odelbergs väg och viken. Odlingsmarken ni vet. Diket hade svällt långt utanför sina kanter. Likaså var det fullt av vatten nedanför Oxstallet och giftvattnet rann in i dammen.

Julen är en bra högtid på många sätt, inte minst är det trevligt med traditionen att skicka julhälsningar. Skicka gärna en julhälsning till Värmdös politiker och passa på att påminna om löftet att utsläppen ska upphöra före tolvslaget den 31 december. Använd gärna bilderna från den 18 december om du skickar mail. Eller julkortet ovan. Klicka på bilden så kommer du till sidan med adresser och sånt.

Vem eller vilka du vill skriva till är naturligtvis helt valfritt, men på den sidan har du några namn och adresser som kan komma till pass. Och längre ner finns det färdiga julkortet som du kan använda om du vill.

Skriv vänligt och vårdat, vi vill inte sprida hat och hot eller politikerförakt. Men vi vill gärna att de ska hålla sina löften och stänga röret. Och önska en god jul.