Röret läcker och Idrottsvägen ska saneras

Strax innan jul uppstod ett hål i asfalten på Idrottsvägen, i backen upp mot tippen, vid hästhagen ungefär. Ur hålet strömmade vatten ut över vägen och ner i dikena. Någon försökte täppa till hålet med lite grus, men efter ett par dagar forsade vattnet ut igen. Någon vecka senare uppstod ett nytt hål i asfalten, nu lite längre ner mot korsningen.

De senaste veckorna har hålen varit torra eftersom det har varit minusgrader och det inte blir så mycket lakvatten, men snart är vårfloden här igen.

Farsta Slottsviks samfällighetsförening har fått brev från kommunen där de bekräftar att det är läckage från lakvattenröret som går under Idrottsvägen just där. I vår ska Idrottsvägen rivas upp och röret lagas. Samtidigt kommer det att tas prover på marken och om det är förorenat ska området saneras.

Lite intressant att läckan ska stoppas och marken saneras - men viken kan tydligen ta emot hur mycket som helst. När ska det stoppas? Och när ska sedimenten saneras?