Handlingsplan kommer “efter nästa vecka”

På kommunfullmäktiges möte idag ställde Mikael Lindström (S) flera intressanta frågor till miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämndens ordförande Lars- Erik Alversjö aka LEA (M). De gällde dels de löften Alversjö gav vid samfällighetens möte i Oxstallet den 25 augusti och dels löftet från den nya Majoritet för Värmdö att utsläppen av tungmetaller till Farstaviken ska upphöra senast 31 december 2019.

Lindströms fråga till LEA var till synes enkel och konkret: “När kommer handlingsplanen eller de beslut som skulle göra det här möjligt?”.

LEA är ju sällan den som ger ett tydligt svar på en tydlig fråga om han istället kan hänvisa till en utredning och han bröt inte mönstret idag heller. Han bekräftade löftet och menade att det har kommit en mängd olika konsultrapporter den senaste tiden som gör detta möjligt, men att utredningar och analyser fortfarande pågår. Nästa vecka kommer svar på ytterligare provtagningar av stenen i bergkrossen och när de resultaten finns är det möjligt att ta fram en handlingsplan.

“Skulle samma fråga komma upp vid nästa fullmäktige kan jag ge ett betydligt bättre detaljerat svar” avslutade LEA och Lindström lovade att återkomma.

Stängröret.se känner igen LEA:s svar. Vid möte efter möte har han lovat att vid nästa möte kommer det att finnas svar. Det är helt enkelt inte trovärdigt längre. Vi hoppas att Miljöpartiet, som har blivit en del av den styrande majoriteten, kan få saker att hända.

Du kan se och höra debatten cirka 55 minuter in i sändningen.