MP ställer fråga i kommunfullmäktige

Miljöpartiet de gröna har lämnat in en så kallad enkel fråga till kommunfullmäktige om röret. Den ska besvaras vid fullmäktigemötet den 31 januari av ordförande i bygg-, miljö- och hälsoskyddskontoret Lars-Erik Alversjö (M). Hanna Thorell, partiets språkrör i Värmdö, frågar:

"Kommer bygg-, miljö- och hälsokontoret ställa krav på Villeroy & Boch om att rena lakvattnet och när kommer det i så fall att ske?"

Det borde ju vara en ganska enkel fråga att svara på och det ska bli intressant att höra vad Alversjö har att säga. Redan 1986 ifrågasatte Länsstyrelsen om inte vattnet borde renas och år 2008 fick Villeroy & Boch i uppdrag av länsstyrelsen att vattnet skulle renas senast 2013. Nu är det, som bekant, 2018.

I 32 år har alltså frågan varit aktuell och för tio år sedan beslutades det att vattnet skulle renas. Under tiden har kommunen antagit en vattenpolicy som innebär att utsläppet strider mot kommunens policy. Alversjös svar borde vara givet:

"Ja! Nu!"

Fullmäktigemötet kan följas på plats i Värmdösalen i kommunhuset i Skogsbo eller live på webben. Det börjar klockan 17 och kan vara rätt långt, men enkla frågor kommer i början av mötet. Dagen efter debatten finns en redigerad version på kommunens hemsida.

 

Enkel fråga till Lars-Erik Alversjö.jpg